perjantai 11. tammikuuta 2019

To dream

Oon varmasti jo monesti kirjoittanut kuinka tykkään erilaisten to do -listojen tekemisestä. Kirjoittelen listoja laajemmassa mittakaavassa, eri aihealueittain (esim ostettavat asiat, koulutehtävät jne) ja hyvin usein myös päiväkohtaisesti. Yleensä aina tuppaan olemaan myös aikaoptimisti enkä ihan saakkaan tehtyä kaikkea mitä päivässä suunnittelin mutta sitten ne hommat vain siirtyy vähän eteenpäin. Jotkut asiat roikkuu pidempäänkin, mutta pääsääntöisesti kaikki tulee kuitenkin tehtyä jossain kohtaa ja jos on kyse jostain tietystä aikataulusta niin niiden rajoissa pysyn kuitenkin lähes poikkeuksetta koska onneksi on myös se viimetippa. 😄 Toisaalta esim opiskelutehtäviäni teen usein siten, että laitan ne alulle mutta sitten voi mennä helposti viikkokin että asiat hautuvat mielessä ja odotan seuraavaa inspiraation hetkeä saattaa hommat valmiiksi. Tämä toimii mulla. Onko sielä ketään kohtalotovereita?

Listoihin tulee kirjoitettua myös erilaisia ideoita ja asioita, jotka eivät ihan sovi "to do" - listalle koska ne vaativat enemmän aikaa, ovat sellaisia isoja haaveita tai unelmia sitten joskus kun asioita on ehtinyt prosessoida jo pidempään. Mieli ns kaipaa valmistautumisaikaa ennen varsinaiseen työhön ryhtymistä tai aika toteutukselle ei muuten vielä ole otollinen.

Nyt bongasinkin Kotvimisen Vallankumous -nimisen kirjan esittelytekstistä että kyseessähän ovat selvästi to dream -listaukset. Listalle kirjoitetaan asiat ylös ja ne on hyvä pitää mielessä mutta niiden eteen ei ehkä vielä heti tarvitse tehdä mitään konkreettisia toimia. Joskus sekin hetki kuitenkin tulee kun to dream muuttuu todeksi eli siirtyy to do -listalle. Näillä en nyt kuitenkaan tarkoita mitään haluaisin voittaa lottovoiton tyyppisiä juttuja, vaan pidemmän ajan unelmia jotka voit niin halutessasi omalla työlläsi saavuttaa. Mulla tällaisia ovat ainakin kotiin ja asumiseen liittyvät asiat, kouluttautumiseen liittyvät asiat sekä itse itsensä työllistäminen. Sitä ennen haluan itsekin lukea tuon Jenny Kangasvuon, Jonna Pulkkisen ja Katri Rauanjoen kirjoittaman, Kariston kustantaman Kotvimisen Vallankumouksen sekä antaa ajan kulua, mielen muhia. 😊🤗

Harrastatko sä tätä kotvimista eli vitkuttelua?

-Rosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti