maanantai 21. tammikuuta 2019

Minä onnistujana

Ootko koskaan pohtinut sen tarkemmin, millainen onnistuja Sinä olet? Yllätkö parhaimpaasi juuri silloin kuin pitääkin? Vai yllätätkö itsesi onnistumalla vaikka etukäteen asiaa epäilit tai käykö esimerkiksi niin, että jännitys ja paine onnistumisesta vievät sinusta voiton ja niin sanotusti alisuoriudut omiin kykyihisi nähden?

Uskoakseni meillä kaikilla on varmasti kokemusta ihan jokaisesta näistä versiosta elämän eri osa-alueilla, eri tilanteissa. Mutta ehkä jokin näistä osuu omalle kohdalle useammin kuin toinen ja kertoo paljon omasta toiminnasta ja persoonasta. Mä oon todennut, että usein yllän parhaimpaani juuri silloin kun en erityisemmin itse odota mitään tai pystyn muuten paineettomasti etenemään suorituksessa. Esimerkiksi työhaastatteluissa koen, että en ole aina kyennyt tuomaan parhaimpia ominaisuuksiani esiin tai ainakaan siten että erottuisin muista hakijoista. Myös urheilu-urallani jännitin kisastarteissa niin paljon, että en ehkä koskaan saavuttanut tuloksellisesti niitä aikoja mitä harjoitteluni antoivat itseni odottaa. Viestijuoksuissa jännitin kuitenkin vähemmän, niissä jännityksen pystyi jakamaan muiden kanssa paremmin ja se edesauttoi onnistuneempaan suoritukseen. Ja siinä se ydin ehkä omalla kohdallani onkin, luon herkästi itse itselleni paineita vaikkei kukaan muu oikeasti odottaisi minulta yhtään mitään. 😄 


Positiivisen ajattelun voima auttaa myös meitä "alisuoriutujia" saavuttamaan omia toiveita, tavoitteita ja unelmiamme. Itselleen kannattaa hokea, että on hyvä juuri tällaisena kuin on tai 
Minä pystyn ja kykenen mihin ikinä haluankaan. Itselleen tulisi olla armollinen ja antaa lupa rakastaa itseään. Näillä mietteillä voi olla suurikin positiivinen vaikutus jo heti seuraavan kerran kun todella haluat onnistua jossakin itsellesi tärkeässä asiassa! 

Mikä sulla vaikuttaa onnistumiseen? Miten tsemppaat itseäsi jännitävässä paikassa? Uskotko sä itseesi onnistujana? Mulle elämän varrella perehtyminen itsetuntemukseen ja itseluottamukseen on tuonut paljon voimaa. Ja se on sellainen matka, joka jatkuu läpi elämän. Kukaan ei täälä ole valmis ja harva meistä ihan aina onnistuu. Mutta lopuksi haluaisin muistuttaa, että: 


Onnistuminen on ennen kaikkea uskomusasia. ❤ 

-Rosa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti