tiistai 18. helmikuuta 2020

7 kehua ja kannustusta

Välillä elämässä vähän tuulee ja on liikaa negatiivisuutta. Mulle positiivinen mieli ja hyvänmielenjutut ovat kuitenkin hirmu tärkeitä elämässä ja oon jo pitkään rakentanut arjestani sellaista, että siitä pystyy ja osaa nauttia. Erityisesti tämä vaatii mielestäni ajatustyötä ja mielen työskentelyä, sillä arkihan on lopulta aina sitä arkea meillä ihan kaikilla. Toki tämä kevät on minulle ollut monella tapaa erilainen kuin mitä olin ajatellut, mutta täytyy sanoa että elämä ja arki voi olla myös hyvää vaikka se ei aina menisi ihan niin kuin itse toivoisi. 

Mä oon tekevän luonteinen ihminen, joten yhtäkkinen työmäärän vähennys ja suunnittelematon vapaa-aika tuntuivat mulle ihan vieraalta. Tammikuussa kävin meidän koko asunnon joka ikisen kaapin ja laatikon, paperikasan ja kansion läpi ja otin alkuvuoteen myös 2 kertaa kirppispöydän. Tuntui kuitenkin jotenkin tyhjältä, sillä minulla ei ollut viikoittain kuin muutama aikataulutettu juttu ja vaikka tein paljon, tuntui etten saanut mitään aikaan. Toisaalta tämä on opettanut minulle jälleen paljon ja juuri nyt tuntuu että kalenterissa on ihan hyvin menoja ja tekemistä. Tällä hetkellä ohjailen tuntitöinä fysioterapiaa ja pilatesta, pian myös äiti-vauva/taapero -jumppaa. Lisäksi opiskelen työikäisten sairauksiin ja työterveyshuoltoon liittyviä opintoja. Ja puuhastelen näitä omia somehommiani. Muitakin virityksiä on jo ollut ja yritän saada myös myöhemmälle keväälle ja kesälle, mutta niiden toteutuksista sitten lisää joskus myöhemmin. 

Tämä postaus sai kimmokkeen eilen saamastani negatiivisesta palautteesta ja tänään saamistani kehuista. Eräs ohjattavani kiitti minua lähes kyyneliin herkistyen siitä, kuinka hyvä fysioterapeutti ja ohjaaja olen ja kuinka on ilo tavata viikoittain ja saada liikkua kanssani. Tässä jälkimmäisessä palautteessa näkyy se syy, miksi nautin työstäni ja vilpitön kiitos tuntuu tosi hyvältä. Positiivisessa ilmapiirissä on ihana saada työskennellä. Tätä hyvää mieltä haluan myös jakaa muille, sillä uskon että hyvä mieli vain kasvaa jaettuna. Niimpä ajattelin kirjoittaa teille 7 simppeliä tapaa harjoittaa kehua ja kannustusta. Uskon, että näitä säännnöllisesti toteuttamalla opit löytämään elämästä hyviä ja positiivisia asioita ja huonoistakin päivistä hyviä yksittäisiä juttuja mistä olla kiitollinen. 

Kiitä itseäsi. Kiitä itseäsi arjessa vaikka ihan yksinkertaisestakin asiasta, esimerkiksi siitä että jaksoit olla lapsille läsnä tai täyttää tiskikoneen. 

Kehu jotakuta toista. Anna kehut ja kiitokset hyvästä hoidosta lastesi hoitajille tai kehu puolisosi tekemää ruokaa tai vaikka ohikulkijan takin väriä.

Nauti hetkestä. Pysähdy ja hengitä. Tunne mitä sisälläsi tuntuu. Ota hetki aikaa itsellesi ja tee olosi hyväksi. Nauti. 

Kannusta ystävää. Onko ystävälläsi vaikeuksia opiskeluissa tai kokeeko hän aina epäonnistuvansa leipomisessa? Jaa muutama kannustava ajatus hänelle ja rohkaise jatkamaan eteenpäin. 

Auta jotakuta toista. Avaa toiselle ovi tai auta lastenrattaiden kanssa rapuissa. Hyvän teon ei tarvitse olla iso tai viedä kauaa aikaa, mutta se voi siitä huolimatta tuoda vastaanottajalle hyvän mielen. 

Etsi hyvää. Minimoi negatiiviset ajatukset etsimällä hyvää eri paikoista. Huomaa kaupassa kassatyöntekijän hymy, toivota hyvät huomenet työtovereillesi. Etsi ympärillesi ihmisiä, joiden kanssa juuri sinun on hyvä olla ja vähennä niitä, joiden seura saa sinut huonolle tuulelle. Mieti, mitkä asiat tuovat sinulle hyvää mieltä ja toteuta niitä mahdollisuuksien mukaan. 

Sinä riität. Muista aina, että sinä riität juuri tuollaisena kuin sinä olet. Kukaan meistä ei ole täydellinen. Ole itsellesi armollinen ja kiitollinen. (Halutessa palaa jälleen ensimmäiseen kohtaan ja aloita kehujen ja kannustusten kierros alusta)

Positiivisuudessa on voimaa ja haluan uskoa, että se vie elämässä pitkälle. Ihan kenet tahansa. Sinutkin. 

Mielekästä alkanutta viikkoa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti