sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Minitreeniä



Arki on välillä kiireistä ja on haasteellista löytää aikaa omalle treenaamiselle. Niimpä olenkin kehitellyt itselleni arjen pelastukseksi "minitreenejä". Tässä on oikeastaan kaksi merkitystä; treenit ovat lyhyitä ja niitä voi tehdä myös omien minien eli lapsien kanssa ollessa. Aloitin nämä vuosi sitten tammikuussa, välillä olen tehnyt ahkerammin ja välillä meinaa rytmi lipsua ja koko homma jopa unohtuu, mutta joka tapauksessa olen kokenut nämä hyödylliseksi. Toisinaan olen hakenut itsellekin boostia muun muassa facebookin erilaisista treenihaasteryhmistä ja pidin yhden hyvinvoinnin LIIKU-haasteen marraskuussa itsekkin. Tällä hetkellä suunnittelen seuraavaa haastetta toteuttavaksi keväällä. Joka tapauksessa, olen huomannut että lyhyetkin treenit virkistävät, antavat energiaa ja niistä on hyötyä niin keholle kuin mielellekin. Toisaalta ne opettavat hyvin myös itsensä rakastamista ja itselle armollisuutta sopivasti. Enää ei tarvitse stressata siitä, ettei koskaan pääse tai ehdi ohjatuille tunneille tai yksin pimeään ei huvita lähteä juoksentelemaan. Kotonakin voi treenata! :)

Tämän päivän minitreeninä tein seuraavanlaisen setin:
Kyykkyhypyt x10
Ojentajapunnerrukset x10
Selän ojennukset x10 ja
Lankkupito 30sek.

Tein yhteensä 3 kierrosta, aikalailla kaiken putkeen ilman suurempia taukoja ja aikaa meni alle 10min. Ensimmäisen kierroksen tein vähän hitaammalla tempolla jotta keho samalla hieman lämpenisi ja sitten 2 kierrosta vähän reippaampaa. Kyykkyhypyt voisi hyvin korvata myös tavallisilla kyykyillä.

Onko tällaiset pienet treenipyrähdykset sulle tuttuja? Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ja voin jakaa omia minitreenejäni tänne jatkossakin jos niille on kiinnostusta. :)

-Rosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti