lauantai 30. maaliskuuta 2019

Mitä sulle kuuluu?

Aurinkoinen viikonloppuaamu. Suht hyvin nukuttu yö takana, aamupuuro ja kupillinen kahvia. Leppoisaa keskustelua, lasten touhujen seuraamista. Ei kiirettä minnekkään. Edes pöydälle kaatunut jugurttikulho ei harmita. Tässä on hyvä olla. Ja samalla kuulostella niitä omia fiiliksiä.

Välillä on kiva pysähtyä miettimään mitä mulle kuuluu? Missä mennään? Mikä tekee mut iloiseksi? Harmittaako jokin asia? Miksi? Onko alkuvuosi sujunut suunnitelmien tai toiveiden mukaan? Onko tapahtunut jotain yllättävää? Mitä odotan loppukeväältä ja tulevalta kesältä? Voinko hyvin? Mikä elämässäni on hyvin ja mistä voin olla kiitollinen? Mitä haluaisin muuttaa? Tekeekö muutos minusta onnellisemman vai onko se vain sitä "sitten kun" harhakuvitelmaa?



Hyvin usein keskustelut vaikkapa kaverin kanssa alkaa kysymyksellä mitä kuuluu ja vastaus on, että "ihan hyvää" tai että "väsyttää ja on kiire". Nää on yleensä niitä päällimmäisiä hetken ajatuksia, sillä vaatii aikaa ja syvällisempää juttutuokiota, että kaivaa niitä todellisia kuulumisia ylös keskusteluun. Voi olla, että noita edellisen kappaleen kysymyksiä ei yksinään tule niin tarkkaan mietittyäkään, mutta keskustellessa ystävän kanssa asioihin saa järjestystä, vertaistukea ja omia ajatuksiaan ihan itselleenkin ymmärretyksi tai sanoitetuksi paremmin.

Vähän aikaa sitten olin ystäväni luona ja päivä sisälsi monta antoisaa kohtaamista ja keskustelua tämän ystäväni ja minulle myös entuudestaan vieraiden ihmisten kanssa. Tuli käytyä aikuisten kesken läpi omia ja muiden kuulumisia pintaa syvemmältä. Oppia, tukea, voimaantumista, rentoutumista ja tunnelmaa, hyvää ruokaa ja erityistä seuraa unohtamatta. Päivä, jonka jälkeen tiedän itsekin taas vähän paremmin mitä myös ihan mulle itselleni kuuluu. 😊

Ensi kerralla kun sulta kysytään, että mitä kuuluu niin mieti, mitä sulle ihan oikeasti kuuluu niiden päällimmäisten ja ensimmäisenä mieleen tulevien ajatusten jälkeen. Mikä on se sun ehkä kolmas ajatus mikä tulee mieleen kuulumisia kysyttäessä?


Näillä mietteillä toivotan mukavaa viikonloppua 😍🤗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti