sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Kevään KOTI-treenihaaste

Mikä ihana auringonpaiste! Hyvää laskiaissunnuntaita :)

Lupailin viimeksi, että maaliskuussa blogin Facebookissa järjestetään jälleen teille lukijoille jotain kivaa hyvinvointiin liittyvää. Edellinen pitämäni treenihaaste (LIIKU 2018) oli viime marraskuussa ja nyt jatketaan kevään kotitreenihaasteella ajalla ma 18.3.- su 14.4.2019 (1kk). Sitten tuleekin jo pääsiäinen, lumet alkavat varmaan olemaan ainakin enimmäkseen sulaneet ja on aika jatkaa enemmän jälleen ulkoliikunnan pariin. Kesäkuukausina minusta saa jälleen viime vuotiseen tapaan treenikaverin leikkipuistoon ja lapset ovat näihin treeneihin enemmän kuin tervetulleita. Toiveenani on lisätä liikuntaa arkeen sekä jakaa vertaisuutta samassa elämäntilanteessa elävien kanssa. Tästä lisää kuitenkin myöhemmin. :)

Maaliskuun puolivälissä käynnistyvä KOTI-treenihaaste tarjoaa viikoittain 2 erilaista lihaskunnon minitreeniä ja yhden pohdintatehtävän sekä kannustuksen kestävyysliikuntaharjoitteluun. Haasteen treenisuunnitelman pohjana käytän UKK-Instituutin terveysliikuntasuosituksia, joiden mukaan terveyttä edistääkseen tulisi lihaskuntoa ja liikehallintaa harjoitella 2 kertaa viikossa ja kestävyysliikuntaa 3 kertaa viikossa joko 2h30min reippaasti tai 1h15min rasittavasti liikkuen. Kestävyysliikuntamäärän on hyvä koostua useammasta treenikerrasta, kuitenkin yhden harjoituksen on hyvä olla kestoltaan vähintään 10min. Kuukauden kestävän haasteen aikana pohdintatehtävissä käsitellään ajatuksia liittyen aktiiviseen arkeen, hyöty- ja arkiliikuntaan sekä kokonaiskuormitukseen ja omaan hyvinvointiin. Minitreenit sisältävät pääosin oman kehon painolla tehtäviä harjoituksia, jotka on mahdollista toteuttaa kotioloissa. Osallistuaksesi Sinulla ei tarvitse olla erityistä pohjakuntoa vaan suunnittelen liikkeet niin, että ne ovat tehokkaita mutta toimivia monen eri tasoisille liikkujille. Aina on myös lupa kysyä lisäneuvoja ja -ohjeita jos niitä tulee mieleen ja tarvitset.

Lisää terveysliikuntasuosituksista voit lukea: http://www.ukkinstituutti.fi/liikuntapiirakka

Omalta taustaltani olen entinen kilpaurheilija, mutta nykyinen kunto- ja terveysliikkuja. Ammatiltani olen liikuntaneuvoja, personal trainer ja fysioterapeutti sekä opiskelen tällä hetkellä alan ammatilliseksi opettajaksi. Työkokemusta liikunta-, terveys- ja hyvinvointialalta on kertynyt jo reilusti yli vuosikymmenen ajan. Kaikesta huolimatta olen kuitenkin myös itse aivan tavallinen äiti, jolle oman ajan saaminen säännölliseen liikuntaan tuottaa haasteita elämän muiden kiireiden keskellä. Haluan vilpittömästä jakaa vertaisuutta ja hyvää mieltä, sillä uskon että se antaa niin itselle kuin meille kaikille paljon.

KOTI -treenihaaste on siten "Kiva Olo Treenaamalla Ilmaiseksi" ja Sinä olet erittäin tervetullut mukaan liikkumaan ja tekemään tekoja aktiivisemman arjen ja hyvinvointisi lisäämiseksi! :)

Tsekkaa ja pistä seurantaan blogin Facebook: https://www.facebook.com/RosaHemming/

Mukavaa sunnuntain jatkoa,

meillä päivä jatkuu ulkoillen ja uintireissulla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti