perjantai 8. helmikuuta 2019

Kuka täällä kirjoittelee



Blogilla on nyt ikää muutamia kuukausia, joten ehkä lienee aiheellista kertoa kuka täällä blogin takana on ja mikä on blogin tarkoitus (ainakin tällä hetkellä).

Kirjoitusten takana istun siis minä, Tampereelta lähtöisin oleva 30-vuotias liikunta-, terveys- ja hyvinvointialan ammattilainen, sekä tuleva alan ammatillinen opettaja. Pohjakoulutukseltani olen liikuntaneuvoja (2009) ja personal trainer (2009) sekä fysioterapeutti AMK (2013). Tällä hetkellä opiskelen ammatilliseksi opettajaksi Hämeen Ammattikorkeakoulussa.

Työkokemusta olen alalta kerryttänyt jo vuodesta 2003, jolloin aloitin ohjaamaan lasten urheilukouluja. Oma kilpa-urheilutausta ja lapsuudesta asti kytenyt haave liikkaopen urasta pisti mut lukion jälkeen hakemaan Jyväskylän liikuntatieteelliseen liikuntapedalle. Pääsykoekirjat olivat äärimmäisen mielenkiintoisia ja fyysiset sekä psyykkiset testit monipuolisia. Hyvin pienestä sisäänpääsy jäi kiinni, mutta samalla oivalsin jotain itselleni suurempaa. Minun paikkani liikunta-alalta löytyikin sitten vuosiksi niin opintojen kuin työn parissa vapaa-ajan liikunnanohjaustyön puolelta. Koin ja ajattelen yhä, että on mielekästä tehdä ohjaustyötä sellaisessa ympäristössä jossa ihmiset ovat oppimassa ja liikkumassa vapaaehtoisesti. Niimpä pedalle ei tullut enää haettua uudestaan ja ammatillisen kehittymisen ja tiedonjanon tarpeeni täytin jatkamalla liikunnanohjauksen peruskurssin ja perustutkinnon sekä pt-opintojen jälkeen ammattikorkeakouluun fysioterapeutiksi. Ja mikä uusi maailma sieltä avautuikaan! Samalla kotouduin Lahteen ja kasvoin sekä vaimoksi että myöhemmin myös kahden lapsen äidiksi.

Blogeja aloitin itse lukemaan vuonna 2013 ja jo silloin heti mietin, että blogin kirjoittaminen kiinnostaisi itseänikin sillä olen aina pitänyt kirjoittamisesta. Olen haaveillut myös muun muassa urheilutoimittajan ja psykologian opinnoista sekä pilatesopinnoista ja nykyisin myös erityispedagogiikan opinnoista ja olen aina kokenut liikunnan alan sekä fysioterapian työt osana isompaa kokonaisuutta. Ihminen kun on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus, niin olen mieltänyt liikunnanohjaamisen ja fysioterapiatyön ihmisen hyvinvoinnin kokonaisvaltaisena ohjaamisena. Kun elämässä on ollut tosi kiireisiä vuosia opintojen ja työelämän yhdistelmällä sekä oman paikan hakemista vakituisemmalla työkentällä, sitä on tullut käytyä aikalailla burn outin partaalla ja kuitenkin jatkettu matkaa eteenpäin, niin ei aikaa kirjoittamiselle ole jäänyt siinä määrin että blogi olisi vielä aikaisemmin ottanut tuulta alleen. Näistä kipuiluista osa ystävistäni on vuosien varrella jo kuullutkin ja olen kuitenkin saanut hyvin kannustusta tavoitteilleni ja toiveilleni.  Nyt kun elämässä alkoi viime syksynä opettajaksi kasvun vuosi ja omaa itsetuntemusta sekä hyvinvointia on tullut pohdittua monessa eri yhteydessä ja eri näkökannoilta, oli vihdoin aika tarttua näppäimistöön ja aloittaa kirjoittaminen. Blogi ei varmasti vielä ole täysin löytänyt muotoaan ja se elää, kasvaa ja kehittyy minun mukanani. Pääasia on, että haluan nyt vihdoin jakaa omia ajatuksiani ja hyvinvointia myös eteenpäin. Arki täyttyy ajoittain näppäimistön äärellä haaveilusta ja toivottavasti teilläkin kaikilla on omia unelmia joita kohti tavoittelussa voin olla vähintäänkin näin virtuaalisesti apuna. 😊🤗 Oman lapsuudenhaaveeni osalta yksi ympyrä sulkeutuu tänä keväänä kun valmistun tosiaan en liikkaopeksi vaan ammatilliseksi opettajaksi sosiaali- terveys- ja liikunta-alalle. Se tuntuu hyvältä ja koen, että työhistoriani ja tietotaitoni ovat sellaisella tasolla että mulla on opettajana paljon annettavaa.

Tämä blogi toimii mulle itselleni myös sellaisena arjen levähdyspaikkana ja tekstien äärelle on kiva pysähtyä omassa tahdissa. En ota paineita siitä, että kirjoittaisin tietyssä tahdissa vaan kirjoitan silloin kun siltä tuntuu. Tämä blogi sisältää juttuja liikunnasta, terveydestä, hyvinvoinnista, unelmista ja itsetuntemuksen kehittämisestä. Blogi ei varsinaisesti kerro minusta tai elämästäni, mutta useimmiten aiheet ovat toki sellaisia että ne todella kiinnostavat itseäni ja siksi niissä näkyy myös oma näkökulmani.

Positiivisuus ja hyvänmielen jakaminen ovat blogin kantava voima ja toivon että se välittyy myös teille lukijoille. Myös postaustoiveita saa toki esittää ja niiden myötä olenkin jo ainakin jakanut joitakin arkiruokareseptejä ja matkakokemuksia aiemmin blogissa.



Postauksen kuvat ovat muuten Heli Mielosen käsialaa viime syksyltä, ja ovat niin sanotusti viralliset 30-vuotiskuvani! :)

Tällainen minä siis olen ja toivotan Sinut tervetulleeksi tekstien äärelle. Toivottavasti viihdyt ja ehkä vinkkaat blogista myös eteenpäin sun tutuille, joita nämä aihepiirit kiinnostavat. 😘

Blogin fb sivut: https://www.facebook.com/RosaHemming/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti