keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Helmikuun pilatesharjoituksia

Tähän helmikuuhun ajattelin jakaa vielä ainakin pari tällaista myös aloittelijoille sopivaa pilatesharjoitetta. Pilates on mielestäni siitä mielenkiintoinen laji, että se on ensinnäkin hyödyllinen niin kuntoilijoille kuin urheilijoillekkin ja itse ainakin löydän näistä ihan suht perustason liikkeistä uusia ulottuvuuksia vielä näin vuosien jälkeenkin.

Erilaisia kehonhuollollisia tunteja olen ohjannut ihan ohjaustaipaleeni alusta alkaen ja ne ovat rauhallisuudellaan olleet aina minun suosikkejani. En ole oikeastaan koskaan viihtynyt esimerkiks sellaisten "huutajien" tunneilla jossa ohjaaja käskee aina tekeen satalasissa ja kannustaa esimerkiks lauseella ilman tuskaa ei tuu tuloksia tms. Onneksi sitä on olemassa monenlaisia ohjaajia ja asiakkaita. Mä oon aina pyrkiny ohjaajana ohjaajana oleen sellainen, joka kannustaa, antaa vertaistukea ja myös kuuntelee asiakkaitaan. Yksilöohjattu sekä myöskin ryhmäliikunta on paljon muutakin kuin liikuntaa. Asiakkaiden kanssa vuorovaikutus on kuulunut mulla osaksi ohjaamista aina, mutta toki olen antanut myös rauhan kun huomaan etteivät kaikki halua jutella tai pidä huomiosta. On sitä ohjausuran aikana tavattu niin ohjaajia kuin asiakkaitakin ihan hyvin monenlaisia ja sieltä on ollu mielenkiintoista bongata erilaisia ihmistyyppejä. Mutta nyt kuitenkin siihen alkuperäiseen asiaan, eli seuraavana liikkeenä on yhden jalan pyöritys selinmakuulla.

Alkuasentona on selinmakuu. Toinen jalka on ojennettuna kohti kattoa ja toinen jalka lattialla koukussa tai suorana. Kädet pidetään vartalon sivuilla lattiassa. Uloshengityksellä pyöritä jalkaa puoli kierrosta ympäri ja sisäänhengityksellä toiset puoli kierrosta. Hengitys saa kuulua ja liike tehdään siis hengityksen tahdissa. Huomioi, että lantio pysyy liikkeessä paikallaan. Voit esimerkiksi ajatella että vatsan päällä on kahvikuppi, eikä kahvi saa siitä läikkyä liikkeen aikana. Jalalla piirretyn ympyrän halkaisija on myöskin aika pieni! Ja jos takareisi kiristää, niin voit koukistaa hieman myös tätä suoran jalan polvea.

Joko ehdit kokeilla avaavaa neliötä? Miltä se tuntui? Nyt sitten tämän liikkeen kimppuun, ja kerro toki miltä tuntuu tämäkin. Liikkeenä tämä on hieman edellistä jo haastavampi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti