torstai 11. heinäkuuta 2019

Täydellinen rauha






Kirjoittelin eilen jo lyhyesti instagramin puolelle siitä, kuinka pääsin viime viikolla kunnolla itse uimaan pitkästä aikaa. Ehdin ja jaksoin uida yhden kilometrin ja siihen meni aikaa hieman alle puoli tuntia. Se puolituntinen oli pitkään aikaan parasta omaa aikaa, mitä olen saanut viettää. Miksikö? No siksi, että altaassa yksin uidessa on täydellinen rauha. Uidessa esimerkiksi puhelinta ei voi pitää mukana eikä uidessa voi jutella kenenkään muun kuin omien ajatustensa kanssa. Ihanaa ja virkistävää. Ja niin tarpeellista aina aika-ajoin.


Uidessa pisarat kasvoille roiskuen, veto, potku ja liuku seurasivat toisiaan. Totesin, että uinti on mun hyvän fiiliksen laji ja täydellistä aikaa oman itsensä kanssa. Kukaan ei siinä hetkessä häiritse tai tarvitse minua eikä minun tarvitse keskittyä muihin kuin itseeni. Toisaalta, uinti on hyvä keskittymislaji itselleni myös siksi, että teen helposti usein montaa asiaa yhtä aikaa mutta altaassa tämä ei ole mahdollista. Siitä kun olen tätä edeltävän kerran päässyt itse kunnolla uimaan, on kuitenkin niin kauan aikaa etten edes muista.

Lapsuudessani harrastin uintia harrastustasolla useita vuosia ja esikoisen raskausaikanakin uin ihan viime metreille asti 1-2 kertaa viikossa. Jossain vaiheessa osallistuin vuosittain myös minitriathlontapahtumiin, jossa uinti siis on yhtenä lajina. Sitten se jäi ja viime vuosina on aikaa tullut vietettyä lähinnä lastenaltaan puolella temmeltäen. Mutta uinti on edelleen ihanaa ja se on samalla tehokasta mutta lempeää liikuntaa keholle. Kunnon löylyt saunassa uinnin perään sekä kylmä pillimehu(!) kruunaavat fiiliksen. Nyt ajattelen, että voi kumpa saisin tästä itselleni taas hieman säännnöllisemmän harrastuksen. Tehokkaana ajankäyttäjänä on uintireissuissa sekin plussapuoli, että peseytyminen ja saunominen hoituu samalla reissulla eikä kotona tarvitse treenin jälkeen enää käyttää aikaa tähän. Olen onnellinen, että meidän perheessä kaikki pitävät uimisesta ja tavalla tai toisella se pysyy arjessamme mukana koko ajan.

Uimataito on myös tärkeä kansalaistaito ja siksi sen harjoitteluun ja oppimiseen sekä jo opitun taidon ylläpitoon haluan myös jokaista kannustaa. Ja altaassa tai järvessähän voi toki myös jumpata tai vesijuosta, mikäli perinteinen uinti ei itselle täysin kolahda.

Mikä on sun rentoutumislaji? Missä mieli lepää ja voit keskittyä rauhassa? Osaatko ylipäätään keskittyä vain yhteen asiaan täysillä? Tykkäätkö sä uida? IG:n puolella te jo vastaillittekin, että ihanasi teitä on siellä muitakin, joille uinti on rakas laji. Se on parasta. Jakakaa muuten omat uintitreenivinkkinne meille kaikille inspiraatioksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti