torstai 9. tammikuuta 2020

Minun vuoteni 2019

Tammikuussa vuosi 2019 alkoi ihanasti saadessani pitää ristiäisissä sylissä uutta tulokasta: kummipoikaamme. Varattiin myös kesälomamatka yhdessä tämän samaisen ystäväperheen kanssa. Sairasteltiin flunssaa ja mullakin oli sellainen silmätulehdus, että silmäni muurautuivat lähes umpeen. Lunta oli muistaakseni paljon, koska me potkukelkkailtiin ja pulkkailtiin pitkiäkin lenkkejä. Ammatillisen opettajan opintojeni osalta elelin hyvin kiireistä aikaa erilaisten oppimistehtävien ja opetusharjoitteluun valmistautumisen osalta. Kävin myös voimaantumassa opeopiskelijakollegani Sadun oppitunnilla. 

Helmikuussa käytiin pulkkamäessä Mukkulan kartanolla ja Messilässä. Vietettiin parisuhdeviikonloppua Tampereella. Taiteilin kunniakkaasti läpi opetusharjoitteluni Pajulahden Urheiluopistossa. 

Maalis-huhtikuussa pidin blogissa kotitreenihaasteen. Aloin pikkuhiljaa miettimään paluuta työelämään, toiveissa aloittaa työt syksyllä. Tammikuussa olin jo laittanut syksyä varten tytöille päivähoitopaikat hakuunkin. Treffailtiin paljon kavereiden kanssa; käytiin isolla porukalla mm. Aulangolla kylpylässä uimassa ja meillä kävi yökyläilijöitä. Vietin ystäväni synttäreitä mahtavassa porukassa naisten kesken. Kaivettiin jo maaliskuun puolella polkupyörät esiin. Esikoinen oppi pyöräilemään ilman apupyöriä ja pienempi sujuvasti potkupyörällä. Käytiin katsomassa kauppakeskuksissa mm. Titinallea ja Mimi&Kukua. Opettelin vihdoin tekemään ranskanlettiä myös itselleni! Sitten tein mun äidin ja tyttöjen kanssa päivä Tukholmassa -risteilyn. :) Käytiin virpomassa ja jännitettiin eduskuntavaaleja. 


Toukokuussa kävin yhdessä työhaastattelussa ja hain toistakin työpaikkaa. Kumpikaan ei lopulta tärpännyt. Ja hyvä niin. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Seuraavassa kuussa sainkin sitten miellyttävän työtarjouksen, joka vei minut uuteen työhön syksyllä. Toukokuussa oli paljon myös haikeutta. Sain paperit kasaan opettajaopinnoissa ja juhlittiin sitä porukalla Lahden Myllysaaressa. Lisäksi seurakunnan perhekerhot ja päiväkerho olivat olleet 2 vuotta niin tiivis osa arkeamme, että niiden loppuminen herkisti jopa itkuun asti kevätjuhlien kynnyksellä. Suomi muuten voitti maailmanmestaruuden jääkiekossa, wuhuu! Se taisi sitten itkettää monia muita - itse en niin lätkää seuraa. 

Koko kevään ajan arkea rytmitti siis kerhoilu, omat opiskeluni, lenkkeily ja kotitreenit sekä lasten harrastukset. Arki ja kotona vietetty aika omien lasten kanssa oli ihanaa. Välillä toki raskastakin, mutta enimmäkseen ihanaa. Palkitsevaa. 

Kesäkuu alkoi kuumeilulla, korvatulehduksilla ja oksennustaudeilla. Sitten juhlittiinkin mun valmistujaisia. Aloitin jälleen puistotreenien ohjaamisen lähipuistossamme. Kesän harrastuksena aloimme käydä Radiomäellä urheilukoulussa. Heinäkuussa mukaan tuli myös uimakoulu Lahden Maauimalassa. 


Kesäkuussa vietettiin mukavan lämmin juhannus meillä kotona yhdessä mun puolen perheen kanssa. Käytiin myös Linnanmäellä. Kesäkuussa aloin somettamaan myös instagramin puolella ja sain siitä taas lisää nostetta kuvailla videoita koti- ja puistotreeneistäni. Heinäkuussa pakastettiin mansikoita, vadelmia ja mustikoita. Hyvästeltiin yksi läheinen lopullisesti tuonpuoleiseen. Käytiin monesti perhepuistossa, satamassa jäätelöllä ja tehtiin päiväretki Naantalin Muumimaailmaan. Pestiin yhdessä lasten kanssa myös kaikki meidän matot ja viritettiin uima-allas terassille. Perinteistä huolehdittiin Kotkan Meripäivillä ja käymällä Kalkkinen-Sysmä-Vääksy -kierroksella. 

Elokuussa saatiin vihdoin viettää koko perheenä lomaa. Kävin mun äidin ja siskon kanssa Kouvolassa asuntomessuilla. Tyttöjen kanssa retkeilin Linnaistensuolla. Elokuussa vietin leppoisan illan meillä kotona rauhassa muutaman ystäväni kanssa. Toisetkin ystävät kävivät kylässä, ja heillä oli mukanaan kesällä syntynyt pikkuvauva. Sitten jo pakattiinkin laukut ja lennettiin viikoksi Kreikkaan Zakynthoksen saarelle lomalle ystäväperheen kanssa. 


Loman jälkeen uusi arki alkoikin rytinällä. Lapset tutustuivat päiväkotiin ja minä aloitin osa-aikatyöt fysioterapeuttina yhdessä paikassa ja tuntityöntekijänä toisessa paikassa. Syyskuussa riensin rauhalliseen tahtiin polkujuoksumaratonin yhdessä ystäväni kanssa. Tutustuin ja koukutuin äänikirjoihin. Syksyn harrastukset eli tanssi ja uinti alkoivat jälleen kesätauon jälkeen. 


Lokakuussa aloitin pilatesopinnot Espoossa. Syys-lokakuun aikana tehtiin useita laavuretkiä tyttöjen kanssa aina vapaapäivinä. Niitä tehtiin kyllä koko syksy melko ahkerasti. Kävin lasten ja ystävien kanssa Korkeasaaressa. Lokakuussa tuli vuosi täyteen blogin perustamisesta. Marraskuussa juhlittiin halloweenia ja pidin liikuhaasteen instassa ja fb:ssa. Käytiin katsomassa ystäviemme vastasyntynyttä vauvaa. Jatkoin pilatesopiskelua. Kriiseilin työjuttuja. Pistin tämän vuoden osalta puistotreenit purkkiin.

Joulukuussa valmistuin physiopilatesohjaajaksi. Kävimme joulutapahtumissa. Vietettiin joulujuhlia ja lasten pikkujouluja sekä lopulta myös rauhallinen jouluaatto. Ennen joulua ehdittiin myös sairastaa oksennus-ripulitauti. 

Täytyy kiittää vuodesta. Siinä on ollut tasapainoisesti kotiäitiyttä, perhe-elämää, ystäviä, lomaa ja työntekoa sekä opiskelua ja henkistä kasvua. Arki vuonna 2019 on ollut paljon enemmmän kuin koskaan oikeasti uskoin sen voivan olla. Niin täynnä elämää. Vuodelle 2019 luomani hyvinvoinnin unelmakartta täytti lähes kaikki toiveeni. Muutamat tavoitteet jalostin ensi vuodelle. Toivottavasti ne toteuvat. Tämän vuoden 2020 tavoitteista kirjoitinkin jo aikaisemmin joulukuun postauksessa "hyväksy itsesi sellaisena kuin olet". Käys kurkkaan myös se, jos et vielä sitä tehnyt. 

Mukavaa alkanutta vuotta just Sulle! :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti